Odkrijte bisere Bele krajine,

sprehodite se med vinogradi in brezovimi gaji,

podajte se na raziskovanje s kolesom ali zaplavajte v najtoplejši reki Kolpi.

URBANOVA POT

Urbanova pot je krožna pešpot dolga 6300 m, ki se prične v Metliki in se vije med vinorodnimi griči in zidanicami, gozdom in polji ter nas vodi do cerkvice sv. Urbana, zavetnika vinske trte v vasi Grabrovec. Pot vam bo vzela približno dve uri časa in vas pripeljala nazaj do Metlike. 

 

REKA KOLPA

Med najbolj priljubljenimi še posebej v poletnih mesecih kopalce s svojo čistostjo vabi reka Kolpa.

Najdaljša slovenska riviera nudi številne aktivnosti, med katerimi sta najbolj priljubljeni čolnarjenje in vožnja s kajaki, kanuji ali rafti, ki je možna po celotnem rečnem toku. 

IZVIR REKE KRUPE

Reka Krupa izvira pod mogočno 30 m visoko apnenčasto steno v vasi Krupa. Njena struga je dolga le 2. 5 kilometra in se pri vasi Gradac izliva reko Lahinjo. Ob strugi reke, ob kateri se vije učna pot, boste preko brvi, mimo treh mlinov in jame Judovska hiša, prišli do nahajališča svetovno znane jamske školjke Congeria jalzici in bele človeške ribice.

OTOK

Ob regionalni cesti Metlika – Črnomelj stoji letalo Jugoslovanske ljudske armade C-47 Dakota, postavljeno v spomin belokranjskim in drugim slovenskim zasilnim partizanskim letališčem v času bojev med drugo svetovno vojno. Lokacija omogoča stalni ogled, nedaleč stran pa obratuje tudi športno letališče Prilozje.

BELOKRANJSKI MUZEJ

Belokranjski muzej domuje v metliškem gradu, ki je bil prvič omenjen leta 1456. V treh proštijskih sobah je pokazal obiskoval obiskovalcem prve zasnove arheološke, kulturnozgodovinske in etnološke zbirke, medtem, ko so bili v sobi mestne hiše razstavljeni predmeti narodnoosvobodilnega boja.