VINSKA KLET

”Metliška črnina in Bela krajina,

Vas sprejmeta vedno odprtih dlani.

Kraljičino vino, pa s svojo milino,

naj srca ogreje, polepša vam dni.”

Vinogradništvo in vinarstvo ter spoštljiv odnos do narave je pri nas družinska tradicija. Že naši predniki so se ukvarjali z vinogradništvom in vinarstvom. Po domače se imenujemo ”Sodčevi”, kar je mogoče povezano tudi s sodarstvom naših prednikov, vendar točne razlage ne vemo. V letu 1937 je bila na našo kmetijo prinesena prva trta laškega rizlinga. Takrat je bila ta sorta v Beli krajini prisotna le na Vinomeru. Stari oče je bil zvest vinogradnik, ki je strmel k razvoju in napredku. Leta 1964 je bila v Beli krajini velika obnova vinogradov, obnovili smo ga tudi pri nas. Družina se je preživljala s 5.000 trsi žlahtne vinske trte. Od takrat smo vinograd le še povečevali. 

Danes imamo zasajenih 8.500 trsov, kjer prevladujeta sorti laški rizling in modra frankinja.

Sloves Bele krajine sta zagotovo vini metliška črnina PTP in belokranjec PTP. Od mirnih suhih vin ponujamo sauvignon, traminec, kerner, modro frankinjo, zweigelt in portugalko. V vinskem arhivu zorijo tudi steklenice predikatnih vin, od pozne trgatve do izbora in ledenega vina.

Z veseljem vam odpremo vrata naše vinske kleti in vas popeljemo skozi našo zgodbo. Po predhodnem dogovoru je možna degustacija vin z domačimi prigrizki.

Degustacijski menu: 5 vin s prigrizki (10,00-12,00 eur)