O NAS

Mi smo družina. Gospodar Anton, gospodarica Tanja, hčerke Anja, Katja in Urška.

Bela krajina je dežela na jugovzhodu Slovenije, znana po belih brezah, beli narodni noši in ljudeh širokega srca. Dežela na sončni strani Gorjancev se ponaša z vrhunsko kulinariko s pridihom domačnosti in z odličnimi vini, v katerih se odraža vpliv belokranjskih tal, sonca, klime in so plod trdnega dela belokranjskega vinogradnika. Turizem na kmetiji je pri Jakljevičevih zaživel leta 2004, ko sta Tanja in Anton razmišljala o nadgradnji in prenovi kmetije. Zaradi izjemne lokacije, v objemu narave je turizem kar hitro zaživel. Naša kmetija leži v objemu vinogradov in cerkvice svetega Urbana, zavetnika vinske trte na Grabrovcu. Na kmetiji se že od nekdaj ukvarjamo z vinogradništvom, v zadnjih dveh desetletjih pa smo kmetijo usmerilli še v turistično dejavnost.

Na kmetiji imamo okrog 10 ha obdelovalnih površin in 10 ha gozda. Velik poudarek namenjamo zdravemu načinu prehranjevanja, zato na domačem vrtu pridelujemo domačo zelenjavo, na dedkovem travniškem sadovnjaku pa raste nekaj odpornih sadnih vrst katerih pridelke ponudimo našim gostom. Na kmetiji skrbimo za dobro počutje živali, ki se prosto pasejo na naših pašnikih. Na kmetiji redimo svinje, ovce, kokoši nesnice, na domačem vrtu pa vam bodo družbo delali naši zajčki in konjiček Blisk.

                                                                                          NAGRADE IN DOSEŽKI

 

Anton Jakljevič:

  • Sommelier 1. stopnje
  • Dobitnik priznanja šampion belokranjskega belega vina v okviru Vinske Vigredi 2004,
  • Zlata medalja za Metliško črnino 2011 na ocenjevanju vin Gornja Radgona
  • Dobitnik priznanja za najboljše ocenjen sauvignon ’20 in bela zvrst ’20 v okviru Vinske vigredi

Tanja Jakljevič:

  • Mlada kmetica leta 2003 po izboru Kmečkega glasa,
  • Najboljša pogača v okviru Vinske Vigredi 2006,
  • Dobitnica certifikata belokranjske pogače

Hči Katja:

  • Državna podprvakinja v igranju na diatonično harmoniko 2011,
  • Evropska prvakinja v igranju na diatonično harmoniko 2012 v Attimisu,
  • Kraljica metliške črnine za leto 2015,
  • Avtorica biltena ”Zgodba metliške črnine” in skladbe ”Kraljičino vino,”
  • Sommelier 1.stopnje.

Hči Urška:

  • Zmagovalka kulinaričnega projekta FerFud duel 2017,
  • dobitnica nagrade ”kulinarično potovanje v špansko restavracijo ARZAK s tremi Michelinovimi zvezdicami”
  • sommelier 1. stopnje
  • Ustvarjanje sladic pod imenom ”Sladka belokranjka”